Ajmo Jovo nanovo: Uskoro novi tender za Železaru Smederevo

Novi Javni poziv za izbor strateškog partnera za Železaru Smederevo biće objavljen za desetak dana, najavio je ministar privrede, Željko Sertić.

železara

Železara Smederevo trenutno je pod upravom takozvanom stranog menadžmenta, a kako je nedavno objavljeno, nakon godinu dana od dolaska holandske kompanije HPK engineering, profit, iako najavljivan, u prošloj godini nije ostvaren.

Sertić je dodao da pre objavljivanja ko zna kojeg Javnog poziva za strateškog partnera Železare Smederevo država treba da utvrdi sva imovinska prava te kompanije.

„Železara Smederevo je ozbiljan stub i potencijal razvoja i ne možemo da je ostavimo bez pomoći države“, rekao je Željko Sertić, a prenosi agencija Beta.

Što se poslovno-finansijskih rezultata smederevske čeličane u prošloj godini tiče, stvar je i dalje nejasna. Iz te kompanije nisu predstavili nijedan rezultat sem opaske da profit nije ostvaren zbog niskih cena čelika na svetskom tržištu, koju je izneo direktor menadžmentske uprave HPK engineering i nekadašnji snabdevač sirovinama Železare Smederevo, Čeh Peter Kamaraš.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com