Alfa plam povećava proizvodne kapacitete

Državni sekretar Ministarstva privrede Vlade Republike Srbije Dragan Stevanović izjavio je danas da domaća kompanija „Alfa plam“ zbog povećanja tražnje širi proizvodne kapacitete i u Surdulici, gde će proizvoditi kotlove za grejna tela.

Alfa plam

Stevanović je danas obišao radove na rekonstrukciji objekta površine 3.000 metara kvadratnih i izgradnji dodatnih 2.000 metara kvadratnih pogona te kompanije u Surdulici, gde će biti instalirana savremena oprema, poput lasera za sečenje, farbare i 50 kabina za varenje.

On je, navodeći da država i administrativno i finansijski podržava ulaganja, podsetio na to da je prošle godine donet Zakon o ulaganjima, a ove godine i uredba, čime je i domaćim preduzećima omogućeno da ostvare pravo na podsticaje za ulaganja.

Prema njegovim rečima, u 2016. godini – „Godini preduzetništva“, Vlada Srbije se okreće zdravom delu srpske privrede i posebno motiviše kompanije da ulažu u nerazvijene opštine.

Državni sekretar je podvukao da ga posebno raduje to što je kompanija „Alfa plam“ u Surdulici prepoznala potencijal i što svoju investiciju vrednu milion evra realizuje baš u ovoj opštini.

Novih sto radnih mesta za Surdulicu znači veoma mnogo, i zato je država spremna da sarađuje i pomogne u realizaciji ovog projekta, poručio je Stevanović.

Preduzeće „Alfa plam“ je, po obimu proizvodnje, plasmanu i kvalitetu, vodeći proizvođač grejnih tela u Srbiji i jugoistočnoj Evropi, a svrstava se i u red pet najvećih u Evropi.

Ukupna godišnja proizvodnja ove kompanije iznosi više od 171.000 jedinica

Asortiman proizvoda se stalno proširuje u skladu sa potrebama tržišta, a u cilju povećanja kvaliteta izrade proizvoda uvode se i nove tehnologije.

Njihovi proizvodi poseduju odgovarajuće domaće i inostrane ateste, čime se u celini ispunjavaju strogi zahtevi za plasman na tržište Evropske unije.

„Alfa plam“ svoje proizvode plasira na domaćem tržištu (približno 35 odsto) i na tržištima Evrope (približno 65 odsto).

Osnovna izvozna tržišta su Bosna i Hercegovina, Makedonija, Crna Gora, Slovenija i Hrvatska, a zatim Nemačka, Italija, Austrija, Rumunija, Poljska i Čile.

Kompanija trenutno zapošljava više od 780 radnika, navodi se u saopštenju Ministarstva privrede.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com