Postavljen prvi kiosk prema novom pravilniku

Prvi kiosk urađen prema novom pravilniku o tipu, veličini, izgledu i drugim karakteristikama kioska postavljen je u centru grada, navodi se u saopštenju na zvaničnom sajtu grada Beograda.

kiosk

U skladu sa pravilnikom, u narednom perodu ovakvi objekti naći će se na području gradskih opština Vračar, Savski venac i Stari grad.

„Nastavljamo sa uvođenjem reda na javnim gradskim površinama i danas smo svedoci početka velike promene i standardizacije urbanog mobilijara. Kiosci su jedan od najupadljivijih elemenata koji se nalaze na javnim površinama i zato smatramo da ćemo na ovaj način umnogome doprineti da Beograd bude uredniji i lepši“, rekao je za Beoinfo glavni urbanista Milutin Folić.

U narednom periodu počinje i kontrola mera koje se odnose na bašte lokala, naveo je Folić, i podsetio da je prošle godine doneta odluka da se ukidaju zatvorene bašte u centru grada i uvodi obavezna boja tendi i suncobrana.

„Rezultati se vide već danas na primeru Njegoševe ulice kod Cvetnog trga, odakle su uklonjene zatvorene bašte koje su u stvari bile objekti za sebe sa nelegalno uvedenim instalacijama, barovima i drugim elementima. Uklonjena je i zatvorena bašta sa ulaska u Sremsku ulicu na samom početku Knez Mihailove“, istakao je Folić.

Glavni urbanista je napomenuo da će Beograd do kraja 2016. u čitavom centru grada imati nove kioske bez nabacanih frižidera okolo, ujednačene boje tendi i suncobrana i uklonjene sve zatvorene bašte.

Novi kiosci imaju oblik položenog kvadra, pravougaone su osnove, sa prodajnim šalterima, orijentisani na dve strane. Predviđeno je da kiosk obuhvati rashladne vitrine i konzervatore za sladoled, čime je sprečena pojava drugih objekata i elemenata za smeštaj robe oko objekta kioska. Svi kiosci će biti u crnoj boji. Na drugoj strani u vizuelnom smislu, objekat se ne nameće okolini, već se u nju manje ili više uklapa, dok se tamnom bojom potcrtava njegov svedeni gabarit, a njegova preglednost i informativnost omogućavaju da odgovori savremenim potrebama korisnika.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com