Andrej Vučić je, trenutno, i tužilac i tuženi

Sudija Mirjana Jovanović, kojoj je dodeljen slučaj utvrđivanja ništavnosti osnivačkog akta preduzeća Asomacum, a po tužbi Andreja Vučića, prvo će morati da odredi privremenog zastupnika tog preduzeća jer je po trenutnom stanju Andrej Vučić i podnosilac tužbe i tuženi.

„Po stanju u Agenciji za privredne registre tužilac je ujedno i zastupnik (preduzeća Asomacum prim.aut), a on, sve i da jeste, ne može da bude i tužilac i zastupnik zbog tog sukoba interesa. I u redovnim situacijama se postavlja privremeni zastupnik, a pogotovo u ovom slučaju“, rekla nam je Gordana Vuković, portparol Privrednog suda u Beogradu.

Privremeni zastupnik preduzeća Asomacum biće izabran iz redova advokata.

Da bi bilo zakazano prvo ročište u ovom slučaju, nakon izbora privremenog zastupnika, moraće da se ispoštuje i još nekoliko „tehnikalija“. Tužiocu će biti ispostavljen predujam troškova, koji on mora da plati, a posle toga sledi i obavezna objava oglasa u Službenom glasniku. Tek nakon toga se privremenom zastupniku predaje tužba, a s obzirom da je navedena „formale vrednost“ u ovom sporu, tačnije 10.000 dinara, ročište će biti odmah zakazano.

Na naše pitanje koliko bi ovaj proces mogao da potraje, Vukovićeva je istakla da sve zavisi od dokaza koje sud odredi da treba da se iznesu, ali da ovakvi slučaju obično „ne traju predugo“.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com