Apel poslodavcima da zapošljavaju osobe sa invaliditetom

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin danas je u salonu za masažu Dodir, u kojem rade slepe i slabovide osobe, prisustvovao uručenju 150 vaučera za masažu donatorima tog salona kompaniji Er Srbija i Auto-moto savezu Srbije (AMSS).

vulin

Vulin je tom prilikom apelovao na poslodavce da zapošljavaju osobe sa invaliditetom i iskoriste povoljnosti koje nudi zakon.

Mogu da razumem da nemamo osobe odgovarajućeg obrazovnog profila da bi se zaposlile, ali ako plaćate penale da ne biste zaposlili osobu sa invaliditetom, onda su to predrasude, rekao je Vulin.

On je ocenio da su zaposleni u salonu korisni članovi društva, koji sami zarađuju.

Kada vidite sa kakvom hrabrošću i vedrinom savlađuju svoj hendikep i mi moramo biti skromniji, rekao je ministar, dodavši da su AMSS i Er Srbija kupili značajan broj vaučera za svoje zaposlene.

Prema njegovim rečima, takve aktivnosti će pomoći u borbi sa predrasudama, u upoznavanju ljudi i razumevanju da osobe sa invaliditetom ne treba posmatrati kroz ono šta ne mogu, već šta mogu da ponude društvu.

Predsednik Saveza slepih i slabovidih Srbije Milan Stošić izjavio je da je najhumaniji potez društva zapošljavanje osoba sa invaliditetom.

U salonu Dodir radi pet terapeuta, u salonu u Jevrejskoj ulici osam, a od 12 radnika u administraciji saveza, četvrtinu čine slepe osobe, rekao je Stošić.

On je najavio da će na Svetski dan slepih osoba 15. oktobra biti održano nekoliko manifestacija u Kragujevcu i pozvao članove Vlade Srbije na partiju šaha na pet tabli.

Stošić je naveo i da je saradnja sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja odlična.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com