Mihajlović: Ove godine otvaramo 86 kilometara autoputa

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović najavila je danas da će ove godine u Srbiji biti otvoreno 86 kilometara autoputa i obnovljeno više od 120 kilometara puteva u zemlji.

autoput

Mihajlović je rekla, tokom obilaska radova u ulici Vase Albanca koja je deo državnog puta u Svrljigu, da će u plan za sledeću godinu ući i gradnja puta od Svrljiga do Babinog Zuba što je neophodno za razvoj tog dela Srbije i turizma.

Ona je napomenula da će za nekoliko dana biti završeni radovi na proširenju ulice Vase Albanca i naglasila da je za razvoj turizma na Babinom Zubu važno da se uradi i put od Svrljiga.

Potpredsednik Vlade i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture je navela da se na Koridoru 10 radi brže nego prethodnih godina i da se trenutno gradi 10 puta više u Srbiji nego 2012. godine.

Mihajlović je podsetila da će u narednom periodu biti realizovan program obnove 1.100 kilometara puteva širom Srbije zahvaljujući kreditima Svetske banke, Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), Evropske investicione banke (EIB) i iz republičkog budžeta u ukupnoj vrednosti od 400 miliona evra.

Potpredsednik Vlade i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture najavila je prilikom posete Sokobanji, da će sledeće godine biti obnovljen put koji povezuje Sokobanju sa Knjaževcem i Zaječarom.

Ona je rekla da je ta banja veliki turistički potencijal koja može mnogo više da se iskoristi, ali da je za to potreban dobar put, kako bi do nje moglo brže da se dođe.

Moj zadatak je da obezbedim kvalitetnu infrastrukturu i puteve, kao i da postojeći putevi budu rehabilitovani da bi turisti mogli da dođu do mesta poput Sokobanje koja je prelepa, navela je Mihajlović i dodala da će ove godine biti završena obnova jednog dela puta, a da će u 2016. godini biti obnovljen potez prema Knjaževcu i Zaječaru.

Mihajlović je istakla da kroz Srbiju trenutno ide mnogo više vozila autoputem i da ćemo imati za oko milion više vozila u ovoj godini na autoputu nego u 2014. godini.

Potpredsednik Vlade i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture je podsetila da Koridor 10 treba da bude završen do kraja 2016. godine i da ćemo tada moći da ostvarimo mnogo veće prihode od tranzita i povećanja broja putnika.

Srbija mora da ima dobru infrastrukturu da bi mogla privredno da se razvija, poručila je Mihajlović.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com