Beograd na vodi: Šta dobijamo prijavom za nepoznate stanove?

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali prošle nedelje najavio da će ove nedelje početi prodaja stanova u naselju Beograd na vodi, a potom se u ponedeljak ispravio i objasnio da „nije reč o prodaji“ već o registraciji zainteresovanih za stanove.

Međutim, i dalje su mnoge stvari nejasne. Prvi od njih je svakako koji je cilj registracije? Da li će oni koji se budu registrovali biti u prednosti za kupovinu stana u Beogradu na vodi? Ili će njihova prijava biti iskorišćena samo u svrhe „ispitivanja tržišta“?

Još nije poznato ni za koje dve kule se građani prijavljuju? Nije poznato, priznao je gradonačelnik, ni kako će izgledati stanovi u te dve kule. Zna se, barem tako stoji na sajtu Beograda na vodi, da će stanovi biti sa jednom, dve, tri i četiri spavaće sobe, kao i to da je u ponudi ukupno 320 stanova.

Gradonačelnik nam nije objasnio ni kako će tačno investitor zahvaljujući prijavljivanju za te stanove izvršiti ispitivanje tržište na osnovu kojeg će formirati cenu kvadrata. Da li je reč o prostom sabiranju broja poslatih prijava, a svako može da je pošalje bez ikakve obaveze, ili će se u nekom narednom periodu razgovarati sa onima koji su se prijavili i to na temu cene kvadrata?

Nekoliko Beograđana koji su popunili formular zainteresovanosti za stan u dve kule u Beogradu na vodi za portal Ekonomske Vesti su rekli da nisu mogli da dobiju precizinije informacije o ovim stanovima na telefonskim brojevima koji su objavljeni na sajtu Beograda na vodi. Tačnije – na te telefone se niko nije javljao.

Podsetimo, kako je saznao portal Ekonomske Vesti, cena kvadrata stanova u dve rezidencijalne kule Beograda na vodi iznosiće od 2.000 do 3.500 evra.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com