BG: Trg Slavija će biti obnovljen na vreme, radiće se i noću ako treba

Pozivno pismo za učestvovanje na tenderu za rekonstrukciju Trga Slavija i Bulevara oslobođenja, od Slavije do Autokomande, objavljuje se danas na sajtu EBRD-a, a zatim i na zvaničnom sajtu Grada Beograda, najavio je Luka Petrović, direktor Agencije za investicije i stanovanje.

Slavija2

Prema njegovim rečima, rok za dostavljanje ponuda je 45 dana, a otvaranje će biti 12. maja. Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda istovremeno raspisuje javni konkurs za izgradnju fontane. Rok za završetak čitavog posla je 155 dana.

„Za vreme izvođenja radova saobraćaj će se odvijati pravcima Makenzijeva – Ulica kralja Milana i Nemanjina – Bulevar oslobođenja. Beogradska ulica, na potezu Trg Slavija – Njegoševa, biće jednosmerna ka Njegoševoj. Za vreme radova biće onemogućen prilaz Trgu Slavija iz Ulice Svetog Save i Deligradske“, precizirao je Petrović.

On je dodao da se parking prostor između Beogradske i Ulice prote Mateje ukida i da će se on iskoristiti za odvijanje pešačkog saobraćaja u vreme radova. Parking prostor između ulica Prote Mateje i Alekse Nenadovića ostaće u funkciji sve vreme izvođenja radova, a i kasnije. Detaljan plan odvijanja saobraćaja za vreme izvođenja radova blagovremeno će se objavljivati u svim medijima za svaku fazu radova ponaosob.

Formiraće se posebna radna grupa koja će svakoga dana biti u kontaktu sa nadzornim organima i izvođačima radova i koja će biti zadužena, između ostalog, da minimizira eventualne probleme u odvijanju saobraćaja u zoni radova.

Kako je rekonstrukcija Trga Slavija i Bulevara oslobođenja najvažniji ovogodišnji projekat, uslovi tendera su oštri kako bismo na tenderu dobili izvođača koji je sposoban da na vreme (a možda i pre roka) završi poveren posao. Kako bismo mogli kvalitetno da pratimo dinamiku izvođenja radova, predvideli smo tri međuroka gde ćemo, ukoliko se kasni sa radovima, kazniti izvođača radova. U slučaju da svoje radove završi ranije, odmah prelazi na sledeću fazu radova i na taj način povećava šansu da ostvari bonus ukoliko celokupan posao završi za manje od predviđenih 155 dana – objasnio je Luka Petrović i dodao da je tender za nadzor radova već raspisan, učestvovalo je devet kompanija, a zastupljene su velike svetske firme iz te oblasti.

Luka Petrović je naglasio da će se rekonstrukcija Trga Slavija i Bulevara oslobođenja raditi bukvalno danonoćno. Dozvoliće se rad od 6 časova sve do 22 sata, a ukoliko budu želeli, izvođači će moći da zatraže i dozvolu za noćni rad, a sve u cilju da se rekonstrukcija što pre završi i saobraćajnice dobiju svoju punu funkcionalnost.

„Fontana u centralnom delu trga samo će ulepšati njegov izgled i neće ugrožavati vozače u slučaju jakog vetra, jer će se ugraditi senzori koji će skladu sa jačinom vetra regulisati visinu mlaza vode“, rekao je Petrović.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com