BIP: Draganić prihvatio razrešenje pa odbio da napusti kancelariju

Beogradska industrija piva (BIP) saopštila je da je Milivoje Draganić sa funkcije generalnog direktora smenjen odlukom Nadzornog odbora AD BIP jer je „izgubio poverenje većine članova ovog tela“.

„Napominjemo da je Zakonom o privrednim društvima (čl.425.st.3) predviđeno da direktor može biti razrešen funkcije u bilo koje doba bez navođenja razloga“, saopštila je ta kompanija u reakciji na „tekstove i spekulacije koje su se pojavile u medijima“.

Draganić je, dodaje se u saopštenju, 25.3.2015. godine lično potpisao i podneo registracionu prijavu (broj BD 24936/2015) Agenciji za privredne registre kojom je zatražio da APR registruje činjenicu njegovog razrešenja, čime je odluku Nadzornog odbora o njegovom razrešenju i sam prihvatio kao legitimnu.

„Već sutradan, 26.3.2015. godine, pošto je APR registrovao njegovo razrešenje, bivši direktor Milivoje Draganić je, iz potpuno nepoznatih razloga, odbio da napusti kancelariju generalnog direktora. Tim povodom organi AD BIP preduzeli su odgovarajuće mere s obzirom na to da ni jedno privredno društvo ne može dozvoliti da rad kompanije na ovakav način bude opstruisan, bez obzira o kome je reč“, ističe se u saopštenju uz dodatak da je Milivoje Draganić još zaposlen u AD BIP, ali da nije raspoređen na novo radno mesto.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com