Radulović: BIP uništen zbog građevinskog zemljišta

Pokret „Dosta je bilo – Saša Radulović“ optužio je srpskog premijera Aleksandra Vučića i gradonačelnika Beograda Sinišu Malog da su Beogradsku industriju piva (BIP), suprotno ekonomskim i zakonskim razlozima, gurnuli u stečaj, da bi se domogli vrednog građevinskog zemljišta.

BIP

Saopštenje prenosimo u celosti:

„Beogradska industrija piva gurnuta je u stečaj suprotno ekonomskim i zakonskim razlozima, da bi se vlast domogla vrednog građevinskog zemljišta. Radnici su ostali bez posla, a akcionari i država oštećeni za milionske iznose da bi se zadovoljili privatni interesi male grupe ljudi oko Aleksandra Vučića i Siniše Malog.

BIP je još jedan primer uništavanja fabrike po modelu koji je primenjivan tokom pljačkaške privatizacije, kada su fabrike likvidirane zarad građevinskog zemljišta. O tome šta je pravi interes za stečaj poznatog pivskog brenda u Beogradu, postalo je jasno nakon nedavne izjave gradonačelnika Malog koji je rekao da je “za Beograd je veoma važno da se ta privatizacija što pre okonča, s obzirom da se radi o jednom lepom delu grada, koji umesto fabrike može da ima poslovno-stambeni kompleks.”

Radnike BIP je prevario lično premijer Aleksandar Vučić koji im je na sastanku 24. jula ove godine obećao sve suprotno od ovog što se dogodilo. Posebno je opasno što su radnici BIP-a, koji zahtevaju odgovornost nadležnih, u medijskoj blokadi. Ni jedan medij nije zabeležio njihov protest ispred Vlade Srbije koji je održan 12. oktobra.

Pokret “Dosta je bilo – Saša Radulović” podržava radnike BIP koji tvrde da su “Poreska uprava i Ministarstvo privrede, svojim direktnim i namernim, prethodnim kao i naknadnim (ne)postupanjem, minirali sprovođenje dogovorenih zaključaka o privatizaciji BiP-a putem oglašavanja i prodaje kapitala BiP-a, i pored činjenice da se za kupovinu kapitala BiP-a Agenciji za privatizaciju zvanično javilo više zainteresovanih i zvanično prijavljenih kupaca.”

Pokret “Dosta je bilo – Saša Radulović” zahteva da se ustanovi ko je odgovoran za uništavanje BIP, kao i da se prekine pljačkanje koje je u toku, utvrdi imovina, kao i dugovanja BIP, i u transparentnom postupku odluči o daljoj sudbini fabrike i radnika.“

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com