Bregović zbog plagijata platio 1.000.000 evra

Goran Bregović isplatio je francuskom muzičaru Enriku Masijasu odštetu od milion evra jer je bez dozvole koristio njegovu muziku u filmu „Arizona drim“ Emira Kusturice.

bregović

Bregović je tako postao prvi muzičar s ovih prostora koji je debelo platio zbog toga što je plagirao druge autore, pišu Nezavisne novine.

Njega je tužio francuski kompozitor Enrike Masijas, koji je tvrdio da je Brega u filmu „Arizona drim“ iskoristio njegovu muziku kao svoju. Francuski sud je Bregovića proglasio krivim i on je osuđen na kaznu od milion evra, koju je uredno isplatio.

“Brega nije mnogo osetio na svojoj koži ovaj gubitak, jer se CD s muzikom iz filma prodavao i u Americi, pa je zaradio čak sedam miliona evra”, kaže izvor iz Sokoja.

Ovu priču potvrdio je reditelj filma „Arizona drim“ Emir Kusturica, koji je zbog tog slučaja, tvrde upućeni, prekinuo dugogodišnje prijateljstvo s Bregovićem.

“Brega je jedan običan lopov, vešt lopov. Ja sam toga postao svestan onog trenutka kad me je Igi Pop pozvao i rekao: „Kakav je to način da ja učestvujem u muzici koja postoji već, koja se potpisuje kao autorska, a ukradena je?“ Evo, Enriko Masijas je tužio!”, rekao je svojevremeno Kusta u emisiji „Ljudi“, koja se emitovala na TV B92.

One thought on “Bregović zbog plagijata platio 1.000.000 evra

  • 21. avg. 2015 at 19:08
    Permalink

    Ostao je on duzan i to mnogo vise Sabanu Bajramovicu

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com