Brnabić: Rekonstrukcija vlade odložena

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, posle višečasovnog razgovora s predsednikom države Aleksandrom Vučićem rekla je za RTS da je dogovoreno da rekonstrukcija Vlade sačeka neka stabilnija vremena na Kosovu i Metohiji.

Ona je rekla da je s Vučićem razgovarala o Kosovu i Metohiji i da ga nikad nije videla tako razočaranog zbog reakcije stranih partnera.

Premijerka Brnabić je pre desetak dana izjavila da je rekonstrukcija Vlade Srbije neophodna.

„Odredjeni članovi vlade više guraju neke lične agenda, možda previše ima lične sujete. Timski duh mora da bude jači. Više puta sam od ministara tražila da se ne raspravljaju u medijima, da razlike u mišljenjima iznose u timu, a da prema javnosti istupaju kao tim“.

U subotu 30. marta, premijerka je novinarima u Indjiji rekla da je situacija na Kosovu i Metohiji nacionalni prioritet i da iz tog razloga rekonstrukcija vlade u ovom trenutku nije tema.

Ona je, kako je objavljeno na sajtu Vlade Srbije objasnila da je, kad je najavljivala rekonstrukciju, mislila da vlada, koja „ovakva kakva je dobro radi i ima dobre rezultate i ponosna sam na rezultate koje imamo kao tim“, može da funkcioniše bolje i brže.

2 thoughts on “Brnabić: Rekonstrukcija vlade odložena

 • 2. apr. 2018 at 08:51
  Permalink

  Ništa novog! Svojevremeno i Vučić od 2014. do 2017. godine Vladu je držao u neizvesnosti, tj. rekonstrukcija Vlade je visila svakodnevno nad ministrima, a za to vreme od rekonstrukcije ni slovo R, samo je smenjen Gašić zbog svog ponosa prema novinarkama koje kleče. Ova najava (zamajavanje) premijera(ke) podseća na pomenutu rekonstrukciju Vlade iz njenog predhodnika?

  Reply
 • 2. apr. 2018 at 11:29
  Permalink

  Da li je Vučić pozitivno odgovorio na cinična pitanja u medijima: Ako vlada postiže dobre rezultate, kako on tvrdi , zašto je menjati?

  Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com