Davos: Vučić blažen među zvezdama

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da će naredna dva dana boraviti u Davosu gde će učestvovati na tradicionalnom Svetskom ekonomskom forumu.

Vučić je rekaoza TV B92 rekao da će se tamo sastati sa kineskim premijerom Li Kećijangom, koji će u Davosu biti najveća zvezda, naglasio je premijer, i potpredsednikom Evropske komisije Fransom Timermansom koji je zvezda u usponu, dodao je Vučić.

Terorizam, pad cene nafte i valutne turbulencije biće kontekst u kome će se održati ovogodišnji Svetski ekonomski forum u Davosu, piše Noje ciriher cajtung i dodaje da će sa ovogodišnjeg Davosa mnogi šefovi država izostati i ustupiti mesto novim licima.

Organizatori su objavili da ovogodišnjem Davosu neće prisustvovati ruski predsednik Vladimir Putin, kao ni ruski premijer Dmitrij Medvedev. Neće doći ni britanski premijer Dejvid Kamerun, kao ni Hasan Rohani iz Irana, Dilma Rusef iz Brazila, Toni Abot iz Australije, Enrike Penja Neto iz Meksika i Šinzo Abe iz Japana. Izostaće i američki predsednik Barak Obama.

Skup, koji traje od 21. do 24. januara,  opet će bojkotovati turski predsednik Redžep Tajip Erdogan, ali će u Davosu biti turski premijer Ahmet Davutoglu.

U Davosu neće biti predstavnika Sirije i Libana, kao ni Izraela.

Noje ciriher cajtung u svom onlajn izdanju objavljuje međutim fotografije novih lica koja će ove godine svojim prisustvom počastvovati Davos.

Tu je najpre fotografija ukrajinskog predsednika Petra Porošenka, a zatim slede irački premijer Hajder Al Abadi, predsednik Paname Huan Karlos Varela Rodriges, kineski premijer Li Kećijang, a onda i naš premijer Aleksandar Vučić. Tu je i fotografija italijanskog premijera Matea Rencija, kenijskog predsednika Uhure Kenijate i egipatskog predsednika Abdela Fataha el Sisija.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com