Dimitrijević: Satanizuju nas zbog splavova!

Kontrole Poreske uprave su represivne i protivzakonite, rekao je za Ekonomske Vesti Nikola Dimitrijević, predsednik Opšteg udruženja ugostitelja Beograda.

„Kontrola ne bi nikako smela da bude kazna. Međutim, ako kontrola počinje tako što se izbace svi goste napolje, niko ne plati ništa, kontrola traje satima, vrlo često pređe u noćni rad, u smislu da je recimo kontrola u restoranu Dorijan Grej trajala do pet ujutru, da su u tri ujutru pozvali iz kreveta ženu knjigovođu da dođe u lokal, pod pretnjom da će ako ona ne dođe oni doći po nju, to nije kontrola. Kontrola koja vodi sa sobom Žandarmeriju, BIA-u, pet policijskih inspektora, dva finansijska i ukupno ih ima 15, 16, 17, nije kontrola nego represija“, rekao je Dimitrijević.

On je kazao da nije u redu da svi ugostitelji budu satanizovani zbog splavova, da 90 odsto ugostitelja radi u normalnom privrednom okruženju i ne zaslužuje „takvu drastičnu i potpuno neprimerenu kontrolu“ i da ima podršku „90 odsto ugostitelja u Srbiji“.

„Kontrola po zakonu treba da bude neprimetna, da ne remeti redovan posao i da se uvek radi u radno vreme. Niko od nas nema obezbeđenje, obezbeđenje imaju samo noćni klubovi i tamo pretpostavljam da kontrola uvek može da uđe. Nema razloga da neko dođe naoružan“, ističe predsednik Opšteg udruženja ugostitelja Beograda.

Nikola Dimitrijević kaže da još ne pregovaraju sa nadležnim organima.

„Ali, dobili smo naznaku da bi Ministrastvo privrede i Ministrastvo trgovine mogli da nam se obrate. Međutim, nama je najbitnije Ministarstvo finansija jer ono sprovodi ovu kontrolu i daje instrukcije poreskoj policiji i poreskoj službi“, ističe Dimitrijević.

Ona dodaje da u njegovom Udruženju nema nema vlasnika splavova i noćnih lubova

Protest je održan danas od 12.00 do 13.00 u celoj zemlji, a podržali su ga Opšte udruženje ugostitelja Beograda, Unija poslodavaca Srbije i Udruženje hotelijera i restoratera Srbije.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com