Dok Azerbejdžanci rade, naše firme odmaraju

Na deonici Koridora 11 od Uba do Lajkovca, koju grade „Planum“ i „Putevi Užice“, opet nije bilo radnika tokom nenajavljene kontrole ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorane Mihajlović, saopštilo je to ministarstvo.

„Ministarstvo je prošle nedelje poslalo upozerenje da će aktivirati garancije i rekla i rekla bih da je to poslednje upozorenje pred isključenje izvođača iz tog posla, pošto sve ukazuje da deonica neće biti završena do 30. novembra 2014. godine“, rekla je Mihajlovićeva i dodala da nijedan novi aneks ugovora neće biti potpisan jer joj se čini da se na toj deonici samo „gube vreme i novac“.

Deonica Koridora 11 od Uba do Lajkovca dugačka je svega 12,5 kilometara.

Obilazak autoputa Ljig Preljina 003

S druge strane deonica od Ljiga do Preljine (40,4 kilometara), koju gradi azerbejdžanska firma Azvrit sa domaćim podizvođačima, napreduje po planu i biće završena najkasnije do avgusta 2016. godine.

„Ta deonica spada u jedno od najtežih po broju mostova i teških tunela, a gradi se po planu. Prema tome, moguće je raditi po planu i za ovu deonicu nije potpisan nijedan aneks“, rekla je ministarka i dodala da azerbejdžanska firma radi sedam dana u nedelji.

Međutim, na ovoj deonici, saopštilo je ministarstvo, postoji nešto što se zovu „nepredveđeni radovi“, što samo po sebi znači i da će biti nepredviđenih troškova. Tom tematikom ministarstvo će se pozabaviti formiranjem radne grupe. Sve u svemu, novi troškovi.

Na deonici Ljig – Preljine već je izgrađeno 39 od predviđenih 70 mostova, dodalo je ministarstvo.

Ministarka Zorana Mihajlović je obišla i gradilišta na deonicama Obrenovac – Ub i Lajkovac – Ljig. Na tim mestima, gde radove izvodi kineska kompanija „Šandong hajspid grup“, ministarka je imala zamerku na mali broj mašina.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com