Obećanje ludom radovanje: Šta su nam ministri obećali

Ušli smo u najkraći mesec godine, a neke stvari koje su do sada trebalo da se dogode, barem su nam tako obećali, još nisu.

Željko Sertić

Na prvom mestu je ministar privrede Željko Sertić. On je 15. januara izjavio da će do kraja januara biti raspisan tender za privatizacionog savetnika za Telekom Srbiju. Tender nije raspisan.

Sertić je probio i obećanje dato 19. januara, kada nam je otkrio da pregovori sa Esmarkom idu „veoma teško„. Sertić je tom prilikom istakao da očekuje da će razgovori „uspešno završeni u naredne dve nedelje na obostrano zadovoljstvo“. Dve radne nedelje od 19. januara su prošle. Pregovori sa Esmarkom nisu okončani.

Ministar privrede se nije proslavio ni sa obećanjem datim početkom decembra, kada je, takođe za kraj januara, najavio raspisivanje tendera za preduzeća u procesu privatizacije. Tenderi nisu raspisani.

Nikola Selaković

Sledeći je Nikola Selaković, ministar pravde. Iz njegovog resora je ove nedelje najavljen Nacrt strategije „Istraga finansijskog kriminala“, koja će „obuhvatiti efikasne oblike borbe protiv finansijskog kriminala među kojima je ispitivanje porekla i oduzimanje nezakonito stečene imovine“. Taj Nacrt je trebalo da bude objavljen do kraja januara, rekli su u Ministarstvu pravde. Nije objavljen.

Zorana Mihajlović

Za sam kraj ove liste ostavili smo jedno davno dato obećanje. Dala ga je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović. Njeno ministarstvo je još u septembru najavio spajanje Puteva Srbije i Koridora Srbije „do prve nedelje decembra„. Taj rok je ministarka u decembru pomerila na januar. Putevi Srbije i Koridori Srbije još nisu spojeni u jedno preduzeće.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com