Prosečna plata 44.450 dinara

Republički zavod za statistiku saopštio je danas da je prosečna zarada isplaćena u februaru ove godine iznosila 61.279 dinara, pri čemu je u odnosu na prosečnu zaradu isplaćenu u prethodnom mesecu nominalno veća za 9,9 odsto, a realno veća za 10 odsto.

rzs

U saopštenju se navodi da prosečna zarada bez poreza i doprinosa isplaćena u februaru 2016. godine iznosi 44.450 dinara, a u poređenju sa prosečnom zaradom bez poreza i doprinosa isplaćenom u januaru 2016. godine, nominalno je veća za 9,9 odsto i realno veća za 10 odsto.

Prosečna zarada isplaćena u februaru ove godine nominalno je veća za 3,9 odsto, dok je realno veća za 2,4 odsto, od prosečne zarade isplaćene u istom mesecu prethodne godine.

Prosečna zarada bez poreza i doprinosa isplaćena u februaru 2016. godine nominalno je veća za 4 odsto i realno je veća za 2,5 odsto u odnosu na prosečnu zaradu bez poreza i doprinosa isplaćenu u februaru 2015. godine.

Prosečna zarada isplaćena u periodu januar–februar 2016. godine, u poređenju sa prosečnom zaradom isplaćenom u istom prošlogodišnjem periodu, nominalno je veća za 3,4 odsto, a realno je veća za 1,5 odsto.

Prosečna zarada bez poreza i doprinosa isplaćena u periodu januar–februar ove godine, nominalno je veća za 3,5 odsto, pri čemu je realno veća za 1,6 odsto, u odnosu na prosečnu zaradu bez poreza i doprinosa isplaćenu u istom periodu prethodne godine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com