Država može da preuzme Interkomerc, ali ne i da spreči njegov rad

Dražava može da preuzme upravljanje kapitalom koji pripada Goranu Perčeviću, ali ne može da spreči rad privrednog društva, kome je Perčević vlasnik, rekli su Ekonomskim Vestima upućeni u postupak koji se pred Privrednim sudom u Beogradu vodi u slučaju kompanije Interkomerc. Tako da se postupak po prethodno pripemljenom planu reorganizacije te kompanije nastavlja.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović je najavio da će uhapšenom biznismenu Goranu Perčević privremeno biti oduzeta imovina.

U Privrednom sudu u Beogradu 15.septembra je usvojen prethodno pripremljeni plan reorganizacije kompanije Interkomerc i obustavlje predstečajni postupak. Sa planom se saglasila većina poverilaca u svakoj od šest klasa, ali rešenje o usvajanju tog plana mora biti dostavljeno svakom poveriocu, i svaki ima pravo žalbe na to rešenje. Kako su neki poverioci u SAD, Rusiji, Belorusiji i drugde po inostranstvu očekuje se da žalbeni postpak potraje.

Zasad su žalbe na rešenje o usvajanju prethodno pripremljenog plana reoranizacije podneli Gamico factoring iz Beograda, Beogradske elektrane i Fond za razvoj Republike Srbije.

Goran Perčević je, prema rečima ministra Stefanovića, uhapšen zbog malverzacija sa 34 kredita u vrednosti od oko 1,449 milijardu dinara koja je uzeo od Univerzal banke iako su i on i rukovodstvo te banke, navodno, znali da on te kredite neće moći da vrati. Univerzal banka je u stečaju.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com