DS: Mali izgovorima pokušava da zataška aferu o stanovima

Demokratska stranka optužila je gradonačelnika Beograda Sinišu Malog da izgovorima pokušava da zataška aferu o kupovini stanova na bugarskom primorju.

DS

„Javnost je već od funkcionera naprednjaka čula da je DS kriv za sve, a ni priča o falsifikovanom potpisu nije nepoznat argument kada neko blizak Aleksandru Vučiću ne poštuje zakon“, navela je Demokratska stranka.

Kako se ocenjuje u saopštenju DS, „iznenađuje da kao krunski dokaz gradonačelnik Beograda nije ponudio da je spreman da ide na poligraf“, jer, kako ocenjuju demokrate, SNS to najčešće koristi kao dokaz.

„Začuđujuće je i da je gradonačelnik izjavio da će pokloniti 24 stana ako se dokaže da su njegovi. Neko bi morao da obavesti gradonačelnika da zapravo, ako to bude dokazano, za to može da ide u zatvor“, navela je DS, a prenosi Beta.

Mali ranije u toku dana je na konferenciji za novinare naveo da je falsifikovan njegov potpis na ugovoru iz 2015. godine, a za koji mreža KRIK tvrdi da je preuzet iz bugarskog APR-a i na kojem se on navodi kao vlasnik ofšor kompanije, koja je kupila stanove u bugarskom letovalištu.

Gradonačelnik je rekao da sa tom kompanijom nema nikakve veze od 2012. godine, a kako je naveo, to su pod krivičnom odgovornošću potvrdile i još dve osobe čija se imena, takođe navode u spornom ugovoru.

Mali je naveo i da se njegov pravni tim bavi utvrđivanjem pune istine o tome na koji način je, kako tvrdi, falsifikovan taj potpis, i na taj način ugrožen njegov kredibilitet, ali i kredibiltet Beograda.

Urednik KRIK-a Stevan Dojčinović, koji je prisustvovao konferenciji za novinare, negirao je povezanost sa Demokratskom strankom i naveo da je svu dokumentaciju pronašao na internetu i u registru bugarskog APR-a.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com