Radulović: Ministar Sertić povećao plate

Pokret „Dosta je bilo – Saša Radulović“ optužio je ministra privrede Željka Sertića da je, uprkos zabrani povećavanja plata i zapošljavanja novih ljudi, povećao budžet za plate u svom ministarstvu za 21 milion dinara.

Dosta je bilo

Saopštenje prenosimo u celosti:

„Uprkos zabrani povećavanja plata i zapošljavanja novih ljudi u administraciji, ministar privrede Željko Sertić je, zakulisnim prebacivanjem novca iz budžetske rezerve, u avgustu povećao budžet za plate u svom ministarstvu za 21 milion dinara.

Iz Rešenja o upotrebi sredstava budžetske rezerve, koje je 20 avgusta potpisao premijer Aleksandar Vučić, vidi se manipujacija sredstvima iz budžetske rezerve. Novac se preraspodeljuje sa jednog na druge programe i to za plate i doprinose zaposlenih i angažovanih lica. Iz rešenja nije jasno da li je u pitanju povećanje plata ili povećanje zaposlenih nameštenika i honoraraca u ministarstvu.

Skupština Srbije je usvojila budžet koji su radili Vučićevi eksperti, a premijer se hvali da prvi put posle 30 godina neće biti potreban rebalans budžeta. Istovremeno, Mi iz „Službenog glasnika“ saznajemo da se radi prikrivni „rebalans“ uz pomoć budžetskih akrobacija i manipulacijom „budžetske rezerve“. Ukoliko se povećavaju zarade zaposlenih, što je evidentno, postavljaju se dva pitanja: Da li je došlo do povećanja zarada službenika Ministarstva privrede? Ili je povećan broj zaposlenih?

Zakulisne manipulacije budžetom i budžetskom rezervom moguće su zbog netransparentnog rada Vlade. Ni premijer ni njegova ministarstva ne objavljuju javno svoje račune, kao što je to radilo ministarstvo privrede dok je ministar bio Saša Radulović. Netransparentnost garantuje korupciju koja je u osnovi politike Aleksandra Vučića.“

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com