Dva Matića, Marić i Karadžić u borbi za čelno mesto RTS-a

Kako portal Ekonomske Vesti saznaje najozbiljniji kandidati za generalnog direktora Radio-televizije Srbije su Goran Matić, Milomir Marić, Goran Karadžič i Veran Matić.

RTS 2

Goran Matić je bivši savezni ministar za informisanje (1999-2000) i član Direkcije Jugoslovenske levice (JUL). Matić je vlasnik kompanije MSM&Associates, zajedno sa Lin Montgomeri, suprugom nekadašnjeg američkog ambasadora u Beogradu, i Brentom Sadlerom, nekadašnjim novinarom CNN-a. MSM&Asssociates se bavi konsultantskim uslugama.

Milomir Marić je dugogodišnji novinar, bio je urednik časopisa Duga, Intervju, Profil i Dama, kao i glavni i odgovornik urednik BK televizije. Marić je trenutno voditelj i autor emisija Ćirilica i Goli život na Happy TV.

Goran Karadžić je aktuelni predsednik Republičke radiodifuzne agencije (RRA), a pre toga je obavljao funkciju zamenika predsednika. KAo novinar je radio u Glasu omladine, Stavu, Dnevniku, Euro preduzetniku, Statusu, Penzionerskim novinama, Novosadskom nedeljniku i Vojvođanskom magazinu.

Veran Matić je na funkciji direktora i glavnog urednika informativnog programa televizije B92. Deset godina, do 2006, je bio na čelu Asocijacije nezavisnih elektronskih medija (ANEM).

Konkurs za novog generalnog direktora RTS-a, na kojoj je trenutno kao vršilac dužnosti Nikola Mirkov, trebalo bi da bude raspisan do kraja januara.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com