Srpska banka prekida rad sa stanovništvom, država krije informacije

Građani koji imaju otvorene račune u Srpskoj banci ovih dana su neprijatno iznenađeni obaveštenjem da ta banka prekida rad sa stanovništvom.

Kako portal Ekonomske Vesti saznaje od klijenata Srpske banke, njima su prvo ukinute sve „beneficije“ koje idu uz tekući račun, poput dozvoljenog minusa, a onda su obavešteni da banka prestaje sa radom sa stanovništvom. Mnogi od njih su tu informaciju prvi put dobili kada su pokušali da plate robu svojim karticama, ali im je transakcija bivala odbijena.

Prema nezvaničnim informacijama Srpska banka će nastaviti da radi, ali isključivo sa vojskom i vojnom industrijom.

Da je Srpska banka u problemima i da je prošle godine bila na pragu likvidacije opšte je poznata stvar. Međutim, Republika Srbija, većinski vlasnik ove banke, odlučila je da ne dozvoli propast još  jedne državne banke. Detalji sanacije Srpske banke, koju sprovodi država, označeni su „poverljivim“, pa se trenutno ne zna koliko poreske obveznike košta ova akcija.

Podsetimo, Srpska banka je u prvih šest meseci 2014. godine napravila gubitak od 1,178 milijardi dinara, po čemu je bila apsolutni šampion u domaćem bankarskom sektoru. Do kraja septembra 2014. godine taj gubitak je skoro udvostručen!

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com