EPS 30 odsto dobiti za pokriće gubitaka

Novoizabrani Nadzorni odbor JP Elektroprivreda Srbije održao je svoju prvu sednicu i na njoj doneo odluku da se 70 odsto dobiti tog preduzeća iz 2013.godine uplati u republički budžet, a preostalih 30 odsto iskoristi za pokrivanje gubitaka iz prethodnih godina, objavljeno je na sajtu te kompanije.

Posle sednice Nadzornog odbora ministar energetike Aleksandar Antić je rekao da je to ministarstvo Vladi Srbije uputilo predlog programa reorganizacije EPS-a čijom realizacijom će biti stvoreni uslovi da EPS postane „moderno organizovana profitabilna kompanija“ a od septembra  2016.godine od javnog preduzeća  akcionarsko društvo u većinskom vlasništvu države.

„EPS mora da bude konkurentan i mora da izadje na tržište, a kako je najvredniji u Srbiji mora da bude i najvredniji u regionu i respektabilna kompanija u Evropi“, rekao je novoizabrani predsednik Nadzornog odbora dr Branko Kovačević koga citira sajt kompanije.

„Danas je veliki dan za EPS, jer počinje da radi Nadzorni odbor u novom sastavu i EPS je sada na sigurnom putu korporativizacije. EPS mora biti efikasan sistem sa manjim brojem direktora, a zbog neefikasnosne organizacije ne smemo više da gubimo 100 000 evra dnevno. Kada Vlada Srbije usvoji program reorganizacije EPS-a, taj program ćemo sprovesti i ispuniti u zadatim rokovima“, rekao je generalni direktor EPS-a Aleksandar Obradović.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com