Fijat ovog meseca sigurno ne ide u Rusiju

Predsednik samostalnog sindikata “Fijat automobili Srbija” Zoran Marković izjavio je za Ekonomske Vesti da do kraja meseca sigurno neće početi izvoz Fijatovih automobila iz Srbije u Rusiju.

„Izjava ministra Željka Sertića da će se do kraja meseca početi sa izvozom Fijatovih automobila u Rusiju je izvučena iz konteksta. Treba da se dobije saglasnost Evroazijske ekonomske unije, a to ima da potraje. Ono što ja očekujem, kao predsednik sindikata, je da će se ipak nešto desiti, ali ne u ovom mesecu. Možda u narednom“, rekao je Marković.

On je kazao da su Rusi tražili da se, kao i za Fijat, obezbedi bescarinski izvoz Lade Nive u Srbiju i da njegova kompanija nema ništa protiv toga.

Marković je rekao da se još uvek ne zna da li će se u Kragujevcu proizvoditi novi Fijatov model, ali da je kragujevačka fabrika favorit za dobijeanje tog posla jer je najmodernija u celoj kompaniji.

„To svi priželjkujemo, i zaposleni radnici i građani Kragujevca. Jer, ako bi krenuli sa proizvodnjom nekog novog modela to bi značilo i novu uposlenost i sigurniji posao za sve koji sada rade u kompaniji i njenim kooperantima, a to je oko 5.000 ljudi“, rekao je Marković i dodao „mi zvanično nemamo niti potvrdu niti demanti da stiže ili ne stiže novi model. Gospodin Serđo Markioni (izvršni direktor Fijata) je sam izjavio da kompanija ima dva kapaciteta, a to su Srbija i Poljska. Mi očekujemo da ćemo, zahvaljujući najmodernijoj fabrici u celoj kompaniji, dobiti taj posao“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com