Finansijska podrška Vlade festivalu “Egzit” narednih šest godina

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić i direktor festivala “Egzit” Dušan Kovačević saopštili su danas da će Vlada Srbije narednih šest godina finansijski podržavati ovaj festival.

Vučić

Vučić je nakon sastanka sa predstavnicima festivala “Egzit” i gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem rekao da će stabilno finansiranje omogućiti dalje širenje i značajnije učešće u projektima poput kandidature Novog Sada za evropsku prestonicu kulture 2021. godine.

Premijer je potvrdio da će ugovor o saradnji i podršci “Egzitu” na tri plus tri godine biti potpisan narednih dana, na njegovo veliko zadovoljstvo, jer su ga svetske nagrade tom omladinskom festivalu učinile ponosnim i kao građanina i kao predsednika Vlade.

Učinili ste nas još jednom ponosnim zbog rezultata koje ste postigli i činjenice da ste Srbiju stavili na posebno mesto i podigli njen ugled u Evropi i svetu, istakao je Vučić.

On je naveo da će “Egzitu” taj novac od Vlade Srbije koristiti kako bi najbolje organizovali taj festival.

Prema njegovim rečima, razvoj “Egzita” je značajan i za mlade, kao i za podizanje turističke ponude i prihoda Srbije, uz razvoj putne infrastrukture, što ima rezultata i u većem zapošljavanju mladih i punjenju budžeta.

Za nas je važno da govorimo i o razvoju turizma i ekonomskom potencijalu zapošljavanja mladih. Mnogo novca ćemo uložiti. Beogradu ćemo dati tri miliona evra kao Vlada za posebne fasade, Nišu 2,5 do tri miliona evra, a grad Novi Sad će nas obavestiti o projektima, naglasio je Vučić.

Vučić je objasnio da Vlada Srbije želi da obezbedi da u zemlji ostanu oni mladi, koji žele svoju budućnost u Srbiji i koji kreativnim idejama mogu itekako da doprinesu.

Ovo je važno i za dodatno podizanje ugleda Srbije u svetu, “Egzit” je jedan od njenih najvećih brendova, poručio je premijer i dodao da se nada da će ovogodišnji festival biti jedan od najboljih.

Takođe, premijer je dodao i da kad bude završena pruga Beograd-Budimpešta na “Egzit” će moći da dođe još više ljudi.

Premijer je objasnio i da je “Egzit” značajan i za kandidaturu Novog Sada za omladinsku prestonicu Evrope 2019. godine, kao i za evropsku prestonicu kulture 2021. godine.

I Vlada će to podržati na sledećoj sednici, dodao je Vučić.

Kovačević je, uz zahvalnost Vladi Srbije za podršku, ukazao na veliki značaj stabilnog finansiranja, jer veliki turistički operateri dugoročno planiraju širenje tržišta i veoma im je važna stabilnost partnera poput ovog festivala.

On je podsetio da je, prema nekim istraživanjima, “Egzit” prethodnih godina doprineo sa 150 miliona evra budžetu.

“Egzit” je, prema njegovim rečima, pokazao da može da se nosi i sa najvećima u svetu, pa i da pobedi, kao što je ove godine dobio prestižnu nagradu evropske turističke organizacije „European Best Destinations“ za najbolji muzički festival u Evropi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com