Formiranje „Aerodroma Srbije“ u naredna dva meseca

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović najavila je danas da će privredno društvo „Aerodromi Srbije“ biti formirano u naredna dva meseca, odnosno u martu ili aprilu.

Preduzeće „Aerodromi Srbije“ boće formirano tako što će aerodromu „Nikola Tesla“ biti pridruženi mali aerodromi u Srbiji, kojih ima 25.

Mihajlovićeva je u obraćanju novinarima nakon obilaska aerodroma „Morava“ u Lađevcima istakla da ovaj aerodrom ima odličan položaj i da se trenutno radi na njegovoj konverziji iz vojnog u vojno-civilni aerodrom, što će biti učinjeno do leta ove godine.

Prema njenim rečima, aerodrom „Nikola Tesla“ daće aerodromu „Morava“ dodatnu opremu, dok će Direktorat civilnog vazduhoplovstva obaviti svoj deo posla kako bi civilni letovi mogli da se realizuju već ove godine

Pomoćnik ministra za vazdušni saobraćaj Zoran Ilić rekao je da aerodrom „Morava“ već može da funkcioniše u C kategoriji, odnosno da mogu da ga koriste avioni tipa „737“, erbas 319, erbas 320, odnosno avioni koji imaju između 120 i 180 putničkih mesta.

Ilić je dodao da će u početku aerodrom koristiti manje letelice, kapaciteta do 100 putnika, kao i oni za kargo prevoz.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com