Gde je novac iz Državne lutrije Srbije?

Državna revizorska institucija (DRI) objavila je u petak da je kotrolom finansijskog izveštaja Državne lutrije Srbije za 2013. utvrdila da u budžet Srbije nije uplaćeno 227 miliona dinara dobiti iz prethodnih godina.

Kako se navodi u izveštaju DRI, Državna lutrija bila je u obavezi da u budžet uplati taj iznos kao 50 odsto dobiti iz 2010. i 2011. godine.

Medju nepravilnostima u finansijskom izveštaju je i to što DRI nije mogla da utvrdi stvarno stanje imovine Državne lutrije jer nije uradjen godišnji popis i uskladjivanje knjigovodstvenog stanja sa stvarnim stanjem imovine u iznosu od milijardu dinara.

DRI je utvrdila i da je Državna lutrija na osnovu internet igara na sreću „internet poker“ i „internet kasino“ u prva četiri meseca 2013. iskazala u poslovnim knjigama prihode od 4,6 miliona dinara, rashode od 2,1 milion dinara i obaveze prema inostranom dobavljaču Plejteh softver (Playteć Software) sa Britanskih Devičanskih Ostrva u iznosu od 1,4 miliona dinara bez verodostojnih računovodstvenih isprava.

Navodi se i da je Državna lutrija bez verodostojnih dokumenata iskazala potraživanja od prodaje igara na sreću u iznosu od 11,3 miliona dinra, kao i da je bez dokaza o vlasništvu ili pravu korišćenja kao imovinu prikazala 19 objekata vrednosti 35,4 miliona dinar.

U finansijskom izveštaju su uočeni i propusti u evidenciji o stanju gotovog novca na 58 prodajnih mesta u iznosu od milijardu dinara, zbog čega državni revizori nisu mogli pouzdano utvrditi stanje gotovine u izveštaju.

Državna lutrija je i rashode za isplatu dobitaka u „tombolama u dvoranama“ od 264,8 miliona dinara prikazala bez verodostojnog dokaza da su izvučeni.

 

Beta

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com