Građani ponovo plaćaju gašenje Tanjuga

Vlada Srbije je 28. novembra, 23 dana nakon što je donela odluku o gašenju novinske agencije Tanjug, odlučila da iz budžetske rezerve izdvoji 20,7 miliona dinara za „obezbeđenje nedostajućih sredstava potrebnih za rešavanje pravnih posledica prestanka rada Javnog preduzeća Novinske agencije Tanjug“.

Tanjug

Ovo je drugi put u poslednjih mesec dana da Vlada Srbije izdvaja sredstva u ovu svrhu. Podsetimo, 30. oktobra je Vlada Srbije u istu svrhu namenila skoro 17,5 miliona dinara.

Ta sredstva, dakle ukupno skoro 40 miliona dinara, biće iskorišćena za neisplaćene zarade i druga primanja koja su zaposleni ostvarili po osnovu rada u Tanjugu do dana prestanka radnog odnosa.

„Zaposleni ostvaruju pravo na otpremnine u skladu sa Odlukom o utvrđivanju Programa za rešavanje viška zaposlenih u postupku privatizacije za 2015. godinu“, navodi se u odluci Vlade Srbije.

Nakon što zaposlenima budu isplaćena sva potraživanja, direktorka Tanjuga, Branka Đukić, u obavezi je da Agenciji za privredne registre podnese prijavu radi brisanja te novinske agencije iz Registra privrednih subjekata, a nakon toga sledi brisanje Tanjuga iz Registra medija.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com