Gradnja druge kule KCS-a u maju sledeće godine

Druga kula Kliničkog centra Srbije (KCS) u Beogradu trebalo bi da počne da se gradi u maju 2016. godine, najavio je državni sekretar Ministarstva zdravlja, Berislav Vekić.
KCS
Vekić je na sednici Odbora za zdravlje i porodicu Skupštine Srbije istakao da je završena kompletna projektna dokumentacija za Klinički centar Srbije, koja je dobila zeleno svetlo Mašinoprojekta, Saobraćajnog instituta (CIP) i Kancelarije za protivpožarnu bezbednost MUP-a, tako da je sada na redu faza raspisivanja tendera.

On je, kada je reč o Kliničkom centru Vojvodine, naveo da je taj projekat spreman za dobijanje građevinske dozvole, dok radovi u Kliničkom centru Niša idu po planu i trebalo bi da budu završeni do kraja 2016. godine.

Vekić je najavio da će se u prva tri meseca naredne godine u skupštinskoj proceduri naći predlozi zakona o transfuziji, o vantelesnoj oplodnji, o zaraznim bolestima i o javnom zdravlju. Nakon toga, kako je dodao, očekuje se da u parlament stignu i predlozi zakona o psihoaktivnim supstancama i o medicinskim sredstvima.

Državni sekretar je podsetio na to da je u toku implementacija softverskog sistema u 29 bolnica, koju Evropska unija finansira sa 2,5 miliona evra.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com