Granični prelaz Horgoš jedan otvoren za saobraćaj

Ministar unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srbije Nebojša Stefanović i ministar unutrašnjih poslova Mađarske Šandor Pinter otvorili su danas granični prelaz Horgoš jedan, koji je nekoliko dana bio zatvoren za putnički i teretni saobraćaj.

STEFANOVIC I PINTER

Stefanović je tom prilikom objasnio da će na prelazu Horgoš dva biti sprovođene procedure u vezi sa migrantima, dok će na prelazu Horgoš jedan prioritet biti olakšavanje robnog i putničkog saobraćaja.

On je ocenio da izbeglička kriza svakako predstavlja i dalje izazov, ali da ekonomska saradnja i tranzit građana imaju prednost.

Prema njegovim rečima, ponovno otvaranje graničnog prelaza dokaz je da su Srbija i Mađarska odgovorne države koje mogu da upravljaju ovakvim krizama.

Pinter je ukazao na to da vanredne situacije zahtevaju vanredna rešenja, i da je pritisak koji dve zemlje trpe zbog migranata uslovilo vanrednu situaciju u kojoj su Srbija i Mađarska pronašle zajedničko rešenje.

Srbija i Mađarska su kroz situacije od prethodnih dana dokazale da su prijateljske zemlje, naveo je on i ocenio da će to dodatno unaprediti odnose dveju država.

Granični prelaz Horgoš jedan bio je zatvoren od 17. septembra zbog velikog priliva izbeglica i njihovog zadržavanja na ovoj teritoriji, što je usledilo nakon stupanja na snagu novog zakona o granici u Mađarskoj.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com