Halo, Fejsbuk: Predsedniku sajt radilo preduzeće za obradu metala

Tomislav Nikolić, predsednik Srbije, za izradu svoje zvanične internet prezentacije angažavao je preduzeće Hemoterm smart solutions, koje se, kako je istakao Savet za borbu protiv korupcije, bavi „mašinskom obradom metala“. A, kako se uverio portal Ekonomske Vesti, ovo preduzeće nudi i „mašine i alate za održavanje vrta“.

Tomislav Nikolić

Usluga izrada veb sajta (predsednik.rs), kodiranja i dizajna plaćena je ovom preduzeću, u vlasništvu Nebojše i Dragice Neriš, 3.100 evra u dinarskoj protivvrednosti.

Inače predsednik Srbije je na raspolaganju imao i besplatnu izradu internet prezentacije i to od Uprave za zajedničke poslove republičkih organa.

Interesantno je da je i Ministarstvo energetike, razvoja i zaštite životne sredine 2013. godine angažovalo takođe Hemoterm smart solutions za izradu njihove internet prezentacije. Ta usluga je plaćena 986.231 dinar (sa PDV-om), da bi godinu dana kasnije, nakon što je Zorana Mihajlović preuzela funkciju ministra energetike, razvoja i zaštite životne sredine, to isto preduzeće dobilo dodatnih 450.000 dinara (sa PDV-om) za izradnju nove internet prezentacije. I tu nije kraj, isto preduzeće je ove godine od ministarstva na čijem je čelu Mihajlovićeva dobilo ugovor vredan 828.000 dinara, a za jednogodišnji hosting i održavanje internet prezentacije.

Hemoterm smart solutions, iako se očigledno bavi izradom veb sajtova, nema sopstvenu internet prezentaciju.

2 thoughts on “Halo, Fejsbuk: Predsedniku sajt radilo preduzeće za obradu metala

 • 28. dec. 2015 at 01:20
  Permalink

  kapiram ja da je ovo još jedna muljaža vlasti, al’ ako već pokušavate da se bavite istraživačkim novinarstvom, radite to kako valja, jer navedena firma ima svoj vebsajt, al’ druga je tema koliko kvalitetno radi svoj posao, kad ni taj nije uspela da, za naziv svoje firme, izbije na prvu stranu rezultata, nego se mora doći posredstvom portala do istog… http://www.hemoterm.com/
  sad još primite kritiku kao profesionalci, pa objavite ovaj comment 😉

  Reply
 • 28. dec. 2015 at 11:22
  Permalink

  Gde ja zivim majko moja mila!!!!

  Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com