Građani, evo šta ste platili: Koncert Ane Bekute, čokolade…

Članovi Saveta za borbu protiv korupcije (izuzev Jelisavete Vasilić) istaklu su nekoliko primera „nepotrebnog trošenja novca“ poreskih obveznika prilikom predstavljanja Izveštaja o medijima.

Ana Bekuta

Tako je napomenuto da je Javno preduzeće Srbijašume finansiralo koncert Ane Bekute, dok je Narodna banka Srbije nabavila 450 kilograma čokoladica uvijenih u celofan na kom je slika papirnog novca. Tu je i donacija Javnog preduzeća Jugoimport SDPR nevladinoj organizaciji Najevropljanin, koje je nakon te donacije nagradu uručilo Nebojši Stefanoviću, ministru unutrašnjih poslova.

Tu nije kraj. Jedan od slikovitijih primera je SIEPA, koja je platila produkciju spota o Staroj planini, ali je na zahtev Saveta da se dostavi taj CD odgovoreno da isti ne mogu da pronađu. S druge strane, Agencija za privatizaciju je za „usluge video produkcije“ potrošila preko 70 miliona dinara, ali ne poseduje potvrde o izvršenim uslugama.

Podsetimo, iako je telo Vlade Srbije, Savet za borbu protiv korupcije nije dobio tražene informacije od Vlade Srbije, Ministarstva spoljnih poslova, Srbijagasa, Telekoma Srbije, dok mnoge druge državne institucije nisu u potpunosti objasnile svoje troškove kada su raznorazni marketinški troškovi u pitanju.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com