IKEA danas predaje zahtev za dobijanje građevinske dozvole

Švedska kompanija IKEA danas će Sekretarijatu za urbanizam i građevinske poslove Grada Beograda predati zahtev za dobijanje građevinske dozvole za gradnju robne kuće kod Bubanj potoka. 

IKEA

„Zemljište se nalazi jugoistočno od Beograda neposredno iza naplatne rampe Bubanj potok, s desne strane u pravcu Niša i prostire se sve do nadvožnjaka Tranšped i prvog izlaza s autoputa“, navodi se u saopštenju IKEA-e.

Početak radova planiran je na jesen, a završetak do kraja 2016. godine. Objekat će biti površine 39,5 hiljada kvadratnih metara, a kupcima će na raspolaganju biti i 1.400 parking mesta.

Memorandum o izgradnji robne kuće IKEA kod Bubanj Potoka potpisali su, početkom oktobra prošle godine, Vlada Srbije, Grad Beograd i IKEA, a njime je, između ostalog, predviđeno i da će u toj robnoj kući biti posla za 300 ljudi. Investicija je tada procenjena na oko 70 miliona evra.

Podsetimo, IKEA planira da u Srbiji izgradi ukupno pet robnih kuća – dve u Beogradu i po jednu u Nišu, Novom Sadu i centralnoj Srbiji.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com