Početak radova na Trgu Slavija i Bulevaru oslobođenja početkom 2016.

Menadžer grada Beograda Goran Vesić izjavio je danas da će tender za rekonstrukciju Trga Slavija i Bulevara oslobođenja biti raspisan oko 15. avgusta, dok se početak radova očekuje početkom 2016. godine.

slavija

„S obzirom da se neće raditi podzemni prolazi očekujem da radovi ne traju duže od šest meseci. Tender će biti urađen na mnogo transparentniji, bolji i efikasniji način nego što je to urađeno sa tenderom za rekonstrukciju Ulice vojvode Stepe, koju je ova gradska vlast zatekla. Osnovna razlika je da će tenderom za Slaviju biti bolje zaštićeni interesi grada, odnosno građana jer ćemo da predvidimo kaznene odredbe za izvođača i ako ne poštuje rokove u međufazama, mehanizam kako bi podizvođači bili plaćeni ali i proveru kvaliteta radova. Ako tako budemo radili možemo da garantujemo da će taj posao biti završen na dan kada bude predviđeno po tenderu, a možda i ranije“, rekao je Vesić.

On je ponovio da završetak rekonstrukcije Vojvode Stepe, prema ugovoru, treba da bude 11. jula i istakao da izvođač radova nije tražio produžetak roka posle februara meseca kada mu je takav zahtev odbijen u Agenciji za investicije i stanovanje koja je investitor i jedna nadležna u gradu da komunicira sa izvođačem.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com