Jeftinija i kraća procedura za legalizaciju objekata

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da je cilj Nacrta zakona o ozakonjenju objekata, koji ulazi u javnu raspravu, brzo, lako i jeftino ozakonjenje kuća i stanova u Srbiji.

zorana

Mihajlović je, gostujući u Dnevniku Radio-televizije Srbije (RTS), rekla da je ovo šesti pokušaj legalizacije nelegalne gradnje u Srbiji, koja je uzela razmere od milion i po objekata, od kojih vlasnici čak polovine njih nikada nisu ni podneli zahtev za legalizaciju, a ovo je poslednja šansa da to učine.

Sada kada se nudi mogućnost da se to obavi sa dva papira i kada troškovi za objekte do 100 metara kvadratnih, kakvih je većina, budu 238 puta manji i iznose oko 100 evra, nema razloga da to ne bude sprovedeno, poručila je ona.

Mihajlović je ukazala na to da će svi koji imaju zamerke biti u mogućnosti da ih iznesu tokom javne rasprave, čime će doprineti tome da se dođe do najboljeg rešenja.

Ako divlju gradnju ne sasečemo u korenu, ne možemo uopšte pričati o očekivanjima da građevinarstvo u Srbiji podigne udeo u ukupnom BDP-u Srbije, rekla je ona, uz podsećanje na to da je cilj da ova grana čini oko šest odsto BDP-a Srbije.

Prema njenim rečima, zakon o ozakonjenju će stupiti na snagu odmah po usvajanju u Skupštini Srbije, što se očekuje u oktobru.

To znači da već do sredine naredne godine možemo da imamo uređeno tržište, o čemu su u Srbiji pričale gotovo sve prethodne vlade dok se broj nelegalnih objekata samo uvećavao, zaključila je Mihajlović.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com