Na Perućcu uklonjeno 45 nelegalnih objekata

Pomoćnik ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Republike Srbije Aleksandar Simić saopštio je da je danas na jezeru Perućac završeno uklanjanje 45 objekata podignutih u zoni u kojoj je gradnja strogo zabranjena.

Perućac

Simić, koji je prisustvovao današnjoj akciji inspekcije resornog ministarstva koja je započeta još 23. oktobra, najavio je da će na ovom području uskoro biti uređena i pešačka staza, dok će betonske klupe biti zamenjene drvenim.

On je naglasio da su parkovi prirode prirodna lepota i vlasništvo svih građana Srbije, a ne pojedinaca koji su samovoljno zauzeli javno dobro.

Inspekcija Ministarstva donela je rešenja za uklanjanje ukupno 85 objekata na Perućcu, pri čemu su 35 već uklonili sami vlasnici, dok je u poslednjoj akciji uklonjeno 45 objekata, precizirao je Simić.

Prema njegovim rečima, preostalih pet objekata biće uklonjeno po pravosnažnosti donetih rešenja, jer je za četiri objekta podnet zahtev za legalizaciju, a za jedan je u toku upravni postupak.

On je podsetio na to da su 74 objekta uklonjena na osnovu pravosnažnih rešenja donetih još 2010. godine, ali koja do formiranja Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture nisu izvršena.

Država je, kako je ponovio, rešena da se izbori sa divljom gradnjom i nastaviće sa uklanjanjem bespravno podignutih objekata u parkovima prirode, ali i najoštrije sankcionisati svaki budući pokušaj gradnje na ovakvim lokacijama.

Simić je rekao da je u narednom periodu predviđeno uklanjanje objekata za koje postoje pravosnažna rešenja u dolini reke Uvac i na Kopaoniku, kao i u Nacionalnom parku Đerdap, navodi se u saopštenju Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com