Jeftiniji krediti za poljoprivrednike i u ovoj godini

Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da će poljoprivrednim proizvođačima i ove godine biti na raspolaganju povoljni dinarski krediti, bez valutne klauzule, sa fiksnom kamatnom stopom u iznosu od tri odsto za sve namene.
snežana
U saopštenju se podseća na to da se na ovaj način nastavlja sa realizacijom Pravilnika o uslovima i načinu ostvarivanja prava na kreditnu podršku i u 2016. godini s ciljem unapređenja poljoprivredne proizvodnje.
Kredit se može koristiti za nabavku životinja, hrane za životinje, premiju osiguranja životinja, nabavku nove opreme i mehanizacije.
Sredstva su namenjena i za razvoj ratarstva, voćarstva, vinogradarstva, povrtarstva i cvećarstva, što je velika podrška domaćim poljoprivrednicima kako bi unapredili proizvodnju i radili na podizanju konkurentnosti svojih proizvoda.
Pravo na kreditnu podršku imaju fizička lica – nosioci komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva, preduzetnici i pravna lica (zemljoradničke zadruge sa najmanje pet članova zadruge koji su upisani u Registar poljoprivrednih gazdinstava, mikro i mala pravna lica).
Ukupan iznos kredita za fizička lica, preduzetnike i pravna lica je do 5.000.000 dinara, a za zemljoradničke zadruge do 15.000.000 dinara.
Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Snežana Bogosavljević-Bošković izjavila je tim povodom da se usvajanjem izmena pomenutog pravilnika očekuje da ovo bude značajna podrška poljoprivrednicima jer je reč o do sada najjeftinijim kreditima, čiju kamatu subvencioniše resorno ministarstvo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com