KiM : Ko će ukloniti barikade-Vučić, NATO ili Kurti?

Kosovski premijer Aljbin Kurti pozvao je NATO da ukloni barikade, kojima već 19 dana protestuju Srbi sa Kosova i Metohije, ili će to učiniti kosovska policija.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zamolio je Srbe sa KiM da uklone barikade, pošto je Osnovni sud u Prištini doneo odluku da bivšem policajcu Dejanu Pantiću sudski pritvor zameni kućnim.

Šef Kancelarije za KiM Petar Petković tvrdi da su obezbedjene garancije da nema nikakvih spiskova za hapšenje Srba, koji su bili na barikadama, niti će biti bilo kakve odmazde nad njima.

Izveštač RTSa, medjutim, tvrdi da u odluci Osnovnog suda iz Prištine nije navedeno u kom roku Dejan Pantić treba da bude upućen u kućni pritvor.

Srbi su, medjutim, odlučili da ne poslušaju Aleksandra Vučića jer, kako su saopštili njihovi predstavnici, Priština nije ispunila sve zahteve zbog kojih su barikade postavljene : a medju njima je i zahtev da se pripadnici kosovske specijalne policije povuku sa severa Kosova gde nisu ni smeli da se nadju bez saglasnosti Srba.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com