Knez Mihailova puna kratera, radovi započeti pa zbog nedostatka para obustavljeni

Glavna pešačka zona Beograda postala je – zona opasnosti. Uprkos tome što su pojedine oštećene granitne ploče u Knez Mihailovoj zamenjene pre nešto više od dva meseca, rezultati su izostali, jer sugrađani i dalje „lome“ noge, pišu Večernje novosti.

Knez Mihailova

Gotovo na svakih nekoliko metara skladno poređanih ploča, sledi po jedna koja štrči, a neretko i čitava gomila izdignutih ili polomljenih kocaka. Na nekim mestima zamenjuju ih rupe, na drugim, pak, samo ulegnuća.

„Završili smo deo Zmaj Jovine koji vodi u Čika Ljubinu ulicu, a trenutno smo koncentrisani na rekonstrukciju Vuka Karadžića. Kada će Knez Mihailova ponovo biti sređena, zasada ne znamo.“, napomenuo je Darko Glavaš, direktor Beokom servisa.

Da su radovi započeti pa zaustavljeni, potvrđuju i u Beograd putu.

„Naše ekipe su otpočele radove na popravci granitnih ploča u Knez Mihailovoj ulici. Oni su, međutim, trenutno obustavljeni zbog pribavljanja resursa, a u planu je da budu nastavljeni i završeni u 2015. godini“, rečeno je Večernjim novostima iz ovog preduzeća.

Dok se deo Vuka Karadžića, koji preseca glavnu prestoničku ulicu, uveliko radi, sugrađani u čudu posmatraju deonicu kod galerije Srpske akademije nauke i umetnosti, koja propada.

“Zar je moguće da niko ne planira da sanira ove kocke”, pita se gospođa čija je noga zapela za jednu od njih. “Umalo da se polomim. Ovo nije dopustivo, ipak kroz Knez Mihailovu prolaze desetine hiljada ljudi dnevno”, kaže ona.

Pločama koje se „ljuljaju“ jedino se raduju deca. Kako ih uoče tako dotrče da malo „surfuju“, praveći se važni pred roditeljima dok prebacuju težinu tela sa jedne na drugu stranu. Ništa manje zabavno nije ni strancima, koji kao da ne žele da preskoče defekt na putu, pa vešto staju na problematične kocke i ploče.

Današnji izgled Knez Mihailova dobila je 1987. godine. Tada je rekostruisana celom svojom dužinom i to su ujedno bili poslednji radovi na obnovi korzoa. Da je ova ulica zrela za remont i te kako je uočljivo. Rupe, izbočine, polomljene i ulegnute ploče, ali i one koje su izletele iz svog ležišta, primetne su skoro na svakoj ključnoj tački šetališta.

A, kao što su ranije pisale Ekonomske Vesti, ništa bolja situacija nije ni na stepenicama u podzemnom ulazu kod Zelenog venca.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com