Počela izgradnja Beograda na vodi

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić i direktor Igl Hilsa Muhamed Alabar postavili su danas kamen temeljac za dve stambene kule, čime je zvanično počela izgradnja projekta Beograd na vodi, vrednog 3,5 milijardi evra.

Uz kamen temeljac, premijer Vučić i Alabar ubacili su i „vremensku kapsulu“ s porukama, a zatim su bacili i prve lopate čime su označili početak gradnje projekta Beograd na vodi.

Vučić je tom prilikom izjavio da postavljanjem kamena temeljca za projekat Beograd na vodi Srbija ispisuje nove stranice istorije, ističući da se prestonica kroz istoriju menjala na bolje.

On je, navodeći da je danas veliki dan za Srbiju i građane, zahvalio svima koji su od početka verovali u taj projekat, posebno šeiku Muhamedu bin Zajedu, direktoru Igl Hilsa Muhamedu Alabaru i gradonačelniku Beograda Siniši Malom.

Premijer je rekao da se danas postavlja kamen temeljac za prvi od dva miliona kvadrata, odnosno prva od milion lopata koje će Beogradu dati novi prostor za bolji život.

Vučić je naveo da od danas u Beogradu niče novi grad, kao i da će stanove, kule i hotele graditi srpske firme i radnici, te da će ovaj projekat uposliti na desetine hiljada ljudi.

To više nije san i obećanje, već danas postaje stvarnost, rekao je Vučić i dodao da prostor na kome će biti izgrađen Beograd na vodi nikoga nije zanimao proteklih sedamdeset godina, već su sa neuglednih baraka i smetlišta mnogi skretali pogled.

Direktor Igl Hilsa Muhamed Alabar rekao je da je projekat Beograd na vodi pravi dragulj i da se sada otkriva tek jedan njegov deo.

Alabar je u obraćanju zahvalio premijeru Aleksandru Vučiću na posvećenosti i veri u ovaj projekat, kao i državnim i gradskim organima na tome što je sve tako brzo i kvalitetno do sada urađeno.

Ono što smo zajedno postigli ovih godinu i po dana je neverovatno – imamo isti cilj da promenimo ovaj ambijent i napravimo napredak za Beograd i Srbiju, poručio je Alabar.

On je podsetio da je pre nekoliko dana objavljen ugovor o tom projektu, a danas se postavlja kamen temeljac prve dve kule i to predstavlja prvu tačku gde će biti stambenih objekata, hotel, prodavnice, restorani, parkovi i drugo.

Alabar je napomenuo da ovo nije projekat samo za one koji će u njemu živeti, već za sve građane Beograda i Srbije koji će ovde dolaziti da se zabave, provedu, trguju, rade ili jednostavno samo uživaju u reci i gradu.

Prema njegovim rečima svaki grad mora da ima ekonomsko čvorište, a razvoj obale biće pokretač razvoja Beograda.

On je dodao i da će projekat Beograd na vodi istovremeno privući investicije, podstaći turizam i biznis.

Direktor Igl Hilsa je ukazao i da se sa nadležnim državnim organima i gradskim službama radi na tome da se očuva nasleđe okoline i da se ono poštuje i ostane nedirnuto.

Rukovodstvo vaše zemlje veruje da možemo da uradimo nešto dobro za narod i mislim da svi treba da dobiju priliku da nešto dobro učine i zato mi ovo i radimo. Obećavam vam da će biti sjajnih stvari koje će uslediti narednih meseci, poručio je Alabar.

Postavljanju kamena temeljca prisustvovali su i gradonačelnik Beograda Siniša Mali, predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, ministri u Vladi Srbije, kao i predstavnici diplomatskog kora.

Dve stambene kule imaće 296 stanova, odnosno oko 60.000 kvadratnih metara, a prodaja stanova po principu registracije zainteresovanih za kupovinu, počeće 3. oktobra, kada će se znati cena kvadratnog metra i kvadratura.

Prvi stambeni objekti u ovom naselju sa pogledom na reku Savu i Savsku promenadu biće inspirisani arhitektonskim nasleđem Beograda i predstavljaće kombinaciju istorijskih simbola ovog dela grada i moderne gradnje.

U znak obeležavanja otvaranja Savske promenade biće organizovan niz aktivnosti i događaja u ovom delu grada do sredine oktobra.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com