Vladin protokol: Da li je Zorana Mihajlović trebalo da izbaci američkog ambasadora?

Ministarka gradjevinarstva Zorana Mihajlović propustila je da izbaci američkog ambasadora Kajla Skota iz Vlade Srbije, što bi bez razmišljanja učinili predsednik Republike Srbije, premijerka Srbije i ministar odbrane, samo nisu bili u prilici.

Posle potpisivanja Memoranduma o razumevanju izmedju Vlade Srbije i američke kompanije Behtel, a kojim je Behtel u Srbiji dobila veliki posao bez tendera, ambasador Skot je, nadgornjavajući se sa domaćim novinarima, rekao da kosovska vlada nije takozvana vlada nego vlada medjunarodno priznate, nezavisne i suverene države Kosovo.

Prekršaj ambasadora Skota i propust ministarke promptno je biranim rečima obradio ministar odbrane Aleksandar Vulin: “Žao mi je što ambasador Skot svoju bahatost nije pokušao da pokaže na nekom dogadjaju sa predsednikom Vučićem, jer bi tada naglavačke leteo iz Vlade. Ali bar je Srbija mogla da vidi ko se bori za Srbiju, a ko misli samo na svoja donja ledja“.

„A da Kosovo jeste takozvano i da nije država, govori i činjenica da nije članica UN. Ili je, možda, ambasador Skot počeo da govori i misli i u ime UN. Za takvu bahatost naš narod kaže – što je tikva praznija, to bezobraznija“, rekao je Vulin.

Dan kasnije, predsednik Republike Aleksandar Vučić je prigovorio Vladi što nije na izjavu Skota reagovala, a sam je ocenio da bi „bilo lepo da je malo više poštovanja pokazao za zemlju domaćina, bilo bi pristojno“.

A onda je prešao na „ti“: „Nisi ti tu ambasadore da ispravljaš novinare, nego da odgovaraš na pitanja“, rekao je Vučić.

Oštro je sa dan zakašnjenja reagovala i premijerka Ana Brnabić.

Ocenjujući izjavu Skota kao skandaloznu, ona je rekla da je u više navrata dala da se zna: ako čuje da neko Kosovo naziva državom, prekinuće sastanak a toga odmah zamoliti da napusti Vladu Srbije.

Sa zakašnjenjem je saopštenje izdala i ministarka Zorana Mihajlović.

Ona je napisala da „Kosovo nije i neće biti nezavisna država i takav stav Srbije podržava više od polovine sveta“.

A „za razliku od SAD, koji su glavni sponzor kosovske nezavisnosti, Srbija ne priznaje niti će priznati nezavisnost Kosova“, saopštila je Mihajlovićeva.

A jedino novo što smo mi u celom ovom vatrometu doživeli i saznali, to je da SAD ni za dlaku nisu promenile svoj stav o Kosovu.

One thought on “Vladin protokol: Da li je Zorana Mihajlović trebalo da izbaci američkog ambasadora?

  • 18. okt. 2018 at 08:59
    Permalink

    NEŽNOST PREMA DRSKOM GOSTU!

    Ko veruje još u to da je ministarka Mihajlović mogla da izbaci iz zgrade Vlade ambasadora Skota, nakon bahate izjave da je „Kosovo nezavisna država“ ? Ona je u velikom prijateljstvu sa Kajlom Skotom, čak ga zove na krsnu slavu, ona pravoslavne, a on verovatno katoličke veroispovesti. To je njeno prijateljstvo nezavisno od vere, boje kože i ostale naklonosti i sklonosti.

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com