Koka-kola otvorila regionalni centar u Zemunu

Kompanija Koka-Kola Helenik Srbija otvorila je danas regionalni centar za proizvodnju sokova u Zemunu.

Koka-kola

Svečanom otvaranju prisustvovao je i srpski premijer Aleksandar Vučić koji je tom prilikom istakao da ova kompanija u Srbiji zapošljava 1.100 radnika, i da je u novom, najmodernijem pogonu, zaposleno još 80.

Kažu da nešto ovakvo ne postoji u Evropi, a nešto slično postoji samo u azijskom delu Rusije. Na to smo posebno ponosni, poručio je premijer.

On je rekao da je „Koka-Kola“ veoma značajna i da nije bilo moguće, kada se pomislilo na početku fiskalne konsolidacije, da se poveća akciza na gazirane sokove, a ova kompanija se odužila sa sedam miliona evra ulaganja u veliki novi pogon.

Prema njegovim rečima, ova kompanija kreira posredno dalja radna mesta, preko lica koja učestvuju u dobavljanju voća, jer samo pomorandže i ananas nisu iz Srbije.

Sve drugo je iz Srbije. Više od 60 odsto voća koje koriste za „Next“ je iz naše zemlje, istakao je Vučić i ponovio da Koka-Kola pruža ogroman doprinos budžetu, državi i građanima Srbije.

On je ukazao na to da je Koka-Kola razvila pravi brend iz Srbije, s obzirom na to da svoj proizvod izvozi u četiri zemlje EU, što je dokaz uspeha.

Premijer je preneo posebnu zahvalnost ambasadoru SAD u Srbiji Kajlu Skotu na velikom angažovanju od stupanja na dužnost.

Imamo zadatak da obezbedimo značajan broj američkih investicija, i da povećamo trgovinsku razmenu, koja ne može da se zasniva samo na izvozu „Fijata“, naglasio je on.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com