Migrantska kriza neće imati negativan uticaj na srpsku privredu

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da se naša zemlja u rešavanju problema izbeglica ni na koji način neće povlačiti, već će dati sve od sebe da pomogne i na taj način pokaže da je deo Evrope.

izbeglice

Vučić je u intervjuu za nemački dnevnik Handelsblat ponovio da Srbija neće podizati žicu na svojim granicama, uz napomenu da ne može da zamisli situaciju u kojoj bi to učinila Nemačka, imajući u vidu to da u izbegličkoj krizi svi posmatraju postupke te zemlje.

Premijer je istakao da izbeglička kriza neće imati negativan uticaj na srpsku privredu, i naglasio da kurs oporavka naše zemlje ide dalje i da će početkom novembra komisija EU objaviti da će srpski bruto domaći proizvod u ovoj godini biti povećan za 0,7 odsto.

Takođe, on je naveo da u Srbiji ne vlada nervoza u odnosu sa izbeglicama koja se u regionu može primetiti, uz podsećanje na to da je kroz Srbiju prošlo dvostruko više migranata nego kroz Hrvatsku i Mađarsku.

Premijer je, govoreći o tome šta očekuje od EU kada su migranti u pitanju, rekao da kancelara Nemačke Angelu Merkel vidi kao istinski vodeću ličnost Evrope, i da se divi Nemačkoj i skandinavskim zemljama.

Vučić je izneo uverenje da će se broj izbeglica smanjiti dolaskom zime, i ponovio da će za migrante sa ratnih područja Evropa ostati cilj kako bi mogli da žive bolje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com