Kompanije iz Rusije zainteresovane za „Tigar“ iz Pirota

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas u Pirotu da je očuvanje tradicionalnih odnosa sa Ruskom Federacijom i unapređivanje tih odnosa jedan od prioriteta Vlade.

tigar

Vulin je prilikom obilaska fabrike „Tigar obuća“, zajedno sa ambasadorom Ruske Federacije u Srbiji Aleksandrom Čepurinom i predstavnikom Trgovinsko-industrijske komore te zemlje, istakao da je Rusija od ogromnog značaja za Srbiju.

U ekonomskom smislu, Srbija teži ka tome da ostvari veću prodaju na ruskom tržištu, koje je ogromno i vrlo zahtevno, i zato sa ponosom predstavlja kompaniju „Tigar“ koja može da se nosi sa predstavnicima svetske konkurencije, rekao je ministar.

Čepurin je preneo da je sa generalnim direktorom kompanije „Tigar obuća“ Nebojšom Ðenadićem razmatrao mogućnosti za povećanje saradnje sa Ruskom Federacijom, koja može da se odvija u nekoliko pravaca, pre svega u proizvodnji auto-delova, kao i predmeta svakodnevne potražnje.

On je napomenuo da ruske kompanije pokušavaju da nadomeste delove svoje proizvodnje koji su se odvijali u Turskoj, ističući da će delegacije nekoliko ruskih automobilskih kompanija doputovati u Srbiju kako bi se postigla saradnja u obostranom interesu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com