Komunalna inspekcija portalu zabranila upotrebu imena opštine

Vlasnik portala Aleksinac.net dobio je rešenje o zabrani upotrebe imena opštine Aleksinac u nazivu portala i domenu, koju potpisuje Komunalna inspekcija.

„Dana 15.01.2015. godine službeno lice Odeljenja za inspekcijske poslove Opštinske uprave opštine Aleksinac u vršenju inspekcijskog nadzora nad primenom upotrebe imena opštine Aleksinac u skladu sa Odlukom o simbolima opštine Aleksinac, konstatovalo je da se u nazivu sajta „Aleksinac.Net“ i nazivu domena „aleksinac.net“, ime Aleksinac koristi u suprotnostima sa odredbama ove Odluke, odnosno bez saglasnosti Skupštine opštine Aleksinac“, navodi se u rešenju koje potpisuje komunalni inspektor Danijela Novaković.

Aleksinac

Vlasniku portala, Aleksandru Gvozdenu, naloženo je da odmah po prijemu rešenja prestane sa upotrebom imena opštine Aleksinac, bez mogućnosti odlaganja izvršenja eventualnom žalbom, a ukoliko to ne uradi „rešenje će biti izvršeno o njegovom trošku administrativnim putem“.

U rešenju se navodi i da je Gvozden 18. decembra 2012. godine Skupštini opštini Aleksinac podneo zahtev za korišćenje imena Aleksinac, ali je taj zahtev odbijen skoro dve godine kasnije – 8. decembra 2014.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com