Kontinental investira u fabriku auto-industrije u Subotici

Ministar privrede u Vladi Republike Srbije Željko Sertić, generalni direktor kompanije Kontinental za Srbiju Živko Topalović i gradonačelnik Subotice Jene Maglai potpisali su danas Memorandum o razumevanju, što će omogućiti zapošljavanje novih 500 radnika i investiciju od 17 miliona evra.

kontinental

Potpisivanju ovog dokumenta u Vladi Srbije prisustvovao je i potpredsednik kompanije Kontinental Markus Murk.

Sertić je istakao da je potpisivanje memoranduma sa ovom nemačkom kompanijom pokazatelj podrške ekonomskim reformama koje sprovodi Vlada Srbije, kao i naporima lokalne samouprave u Subotici.

On je podsetio na to da Kontinental u Srbiji, odnosno Subotici, posluje od 2011. godine, kada je, uz investiciju od 11 miliona evra, zaposleno 650 radnika.

Ugovor o investiciji, kako je objasnio, biće potpisan u narednih 30 dana, a fabrika bi trebalo da bude otvorena u drugoj polovini sledeće godine.

Država će tu investiciju pomoći sa tri miliona evra, a grad Subotica će za izgradnju fabrike obezbediti 2,5 hektara, potvrdio je ministar.

Prema njegovim rečima, obaveza te fabrike jeste da u sledeće tri godine zaposli 500 radnika i da narednih pet godina ima obavezu da zapošljava najmanje 1.150 radnika.

Murk je rekao da se kompanija Kontinental, koja je jedan od najvećih svetskih dobavljača u auto-industriji, nada da će nastaviti da uspešno posluje u Srbiji.

Po drugi put u Srbiji potpisujemo memorandum o razumevanju. Počeli smo 2011. godine i sada imamo 650 zaposlenih i veoma smo konkurentni, podsetio je on.

Nadamo se da ćemo u ovoj drugoj fazi nakon potpisivanja memoranduma dobiti dobru podršku kao što je to bio slučaj u prvoj fazi. Tada više ništa neće stajati na putu ka našem zajedničkom uspehu, poručio je Murk.

Prema njegovim rečima, ovoj kompaniji su u budućnosti potrebni obrazovani i obučeni radnici, koji poznaju tehnologiju u automobilskoj industriji.

Mi smo kao preduzeće spremni da tu obuku podržimo, potvrdio je potpredsednik Kontinentala, dodavši da ta kompanija nema ništa protiv da nastavi dalje investicije u Srbiji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com