Kopernikus kupio Radio Šid i Radio Raška

Kompanija Kopernikus potpisala je ugovore o kupovini radija Šid i Raška ukupne vrednosti 545.950 evra, saopštila je Agencija za privatizaciju.

Kopernikus

Kopernikus je Radio Raška platio 14.950 evra, a za Radio Šid je dao 531.000 evra što je cena 76 puta veća od početne, po kojoj je taj lokalni radio bio ponuđen.

U sistemu Kopernikus su kablovski operater i televizija s tri kanala.

Agencija za privatizaciju je bila obavezna da pre potpisivanja ugovora dobije saglasnost Uprave Ministarstva finansija Srbije za sprečavanje pranja novca i Regulatornog tela za elektronske medije (REM), navodi se u saopštenju.

Do sada je potpisano šest ugovora o prodaji kapitala medijskih preduzeća, a prva četiri su potpisana 25. septembra. To su kupoprodajni ugovori za Radio-televiziju Inđija, televiziju Apolo iz Novog Sada i informativno propagandne centre Vladičin Han i Kula.

Agencija za privatizaciju je oglasila privatizaciju 50 medija, od čega su 22 prodata u prvom krugu, dok 28 ide u drugi krug privatizacije.

Rok za završetak privatizacije medija u vlasništvu Republike Srbije i lokalnih samouprava je 31. oktobar. Ako do tada ne budu prodati, njihov kapital će besplatno biti podeljen bivšim i sadašnjim zaposlenima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com