Do kraja godine nezaposlenost najviše 19 odsto

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izrazio je u nedelju očekivanje da će stopa nezaposlenosti u Srbiji opasti i da neće biti veća od 19 odsto do kraja ove godine.

„To je još uvek veoma visoko, ni izbliza ne zadovoljava ni Ministarstvo, ni mene, ni Vladu Srbije ni predsednika Vlade, ali na nama je da radimo strpljivo i uporno da stopa nezaposlenosti opada“, rekao je Vulin novinarima u Vladi, podsećajući da je 2012. godine nezaposlenost iznosila 26 odsto.

Predstavljajući rezultate rada Ministarstva nakon šest meseci, Vulin je kazao da je do pada nezaposlenosti došlo zbog primene Zakona o radu, prijavljivanja zaposlenih koji su prethodno radili „na crno“ i pooštrene inspekcije.

On je izrazio nadu da će u 2015. godini biti otvoreno više novih radnih mesta.

Vulin je istakao da Ministarstvo za rad obezbedjuje ostvarivanje prava i pružanje usluga za oko 3.300.000 gradjana, i dodao da to Ministarstvo sve isplate vrši redovno.

„Ni jedno jedino budžetsko davanje ne kasni ni jedan jedini dan. Čak i dug koji smo imali prema porodiljama u toku 2014. je isplaćen, i Ministarstvo rada ne duguje nikome ni dinar“, rekao je on.

 

Beta

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com