KRIK: Overeni dokumenti iz Bugarske potvrđuju da Mali i dalje vodi ofšor firmu

Mreža za istraživanje kriminala i korupcije KRIK objavila je večeras na svom sajtu overena dokumenta koja, tvrdi portal, dokazuju da je gradonačelnik Beograda Siniša Mali i nakon što je stupio na javnu funkciju ostao direktor ofšor firme sa Devičanskih ostrva i potpisivao dokumente u vezi sa kupovinom stanova.

KRIK

 

Dokumenti preuzeti tokom današnjeg dana iz bugarskog registra sa zvaničnim pečatom i potpisom službenika registra, po tvrdnjama KRIK-a, pokazuju da je Mali sa direktorske funkcije, ipak, potpisivao dokumente u vezi sa kupovinom 24 stana u letovalištu Sveti Nikola.

Uprkos pismenim izjavama Ane Ivanove Panajotove da Mali nije na funkciji direktora spornih kompanija, a koju je Siniša Mali predočio novinarima, kompletna dokumentacija koju je KRIK objavio pokazuje suprotno. Potpis Malog našao se na objavljenim dokumentima bugarskih firmi iz 2013. i 2014. godine, istovremeno dok je obavljao funkcije savetnika prvog potpredsednika vlade Aleksandra Vučića i gradonačelnika Beograda. Iako na nekim dokumentima nema tačnog datuma, u bugarskom trgovinskom registru tačno se navodi kada su podneta, ističu u KRIK-u.

KRIK je objavio i video koji pokazuje da se jednostavnom pretragom veb-sajta zvaničnog bugarskog poslovnog registra može naći rešenje iz februara 2015, za koje Siniša Mali tvrdi da je falsifikat.

Iako je gradonačelnik prethodno potvrdio da je bio direktor ofšor firmi koje su kupovale stanove u 2012. godini, isto tako tvrdi i da je rešenje iz februara 2015. sa njegovim potpisom – falsifikat.

KRIK dodaje i da dokumenti sa kojim je prvi čovek prestonice pokušao da u sredu ospori istinitost njihove priče nisu overeni i da ne postoje u dokumentaciji, koja se odnosi na sporne ofšor kompanije.

Gradonačelnik Siniša Mali nije želeo da se oglašava posle današnjih optužbi KRIK-a.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com