Kvalitet života u Srbiji dobio ocenu 4,9

Anketirani građani Srbije, stariji od 16 godina, ocenili su kvalitet života u našoj zemlji ocenom 4,9, a na skali od 1 do 10.

Istraživanjem kvaliteta života, koji je obavio Eurostat, sem članica EU obuhvaćene su još četiri zemlje među kojima je i Srbija. U tom smislu Srbija je u dobrom društvu Islanda, Norveške i Švajcarske.

Srbija

Građani naše zemlje dali su svojim ličnim vezama ocenu koja je iznad proseka koju su svojim ličnim vezama dali građani EU i to je jedina karakteristika kvaliteta života koji su ocenili iznad evropskog proseka. Ličnim vezama naši građani dali su oceni 8,2, dok su građani EU svoje lične veze ocenili sa 7,8. Lične veze su i u EU najbolje ocenjena karakteristika kvaliteta života.

Posle ličnih veza, građani Srbije su najbolju ocenu dali vremenu koje provedu na putu do posla – 6,7. Stambene okolnosti ocenjene su sa 6,2, kao i upotreba vremena. Ocenu 6 dobilo je zadovoljstvo građana radnim mestom, a 5,4 raspoloživost zelenih površina i površina za odmor.

Sa 5 su građani Srbije ocenili životno okruženje, a najgore su ocenu, kao i u proseku građani EU (6), dali svojoj finansijskoj situaciji – 4.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com